Bild
Nästa artikel
Nya ägare till Sandvikabadets camping

Nya ägare till Sandvikabadets camping

NYHETER

Sandvikabadets camping ska bli något utöver det vanliga och de nya ägarna siktar på att göra campingen och badet till det bästa i kommunen. Säsongspremiären blir den 1 maj.

Avesta kommun sökte en ny arrendator till Sandvikabadets naturnära camping vid sjön Rossen, en av Sveriges renaste sjöar och nu är det klart. Så sent som i fredags skrev de nya arrendatorerna på treårsavtalet med kommunen och redan den 1 maj öppnar Samuel Viklund, Maria Malmgren och Teofil Krantz upp Sandvikabadets camping för säsongen som nya arrendatorer.

Campingen, som är belägen i Horndal i den södra delen av Dalarna har möjligheter till friluftsaktiviteter så som fiske, bad, cykling och vandring i skog och mark. Vid campingen ligger en barnvänlig badplats med en lång sandstrand och brygga och i sjön Rossen kan man fiska de vanliga svenska sötvattenfiskarna samt inplanterad öring. Om de nya ägarna får en chans med hänsyn till det sena övertagandet kommer det även att ordnas trubadurkvällar.

Campingen ligger ca 2 km från centralorten Horndal där det finns matställen, dagligvarubutik, apotek, badhus, bibliotek och buss/tåg. I området finns även besöksmålet Horndals Brukspark som är ett gammalt bruksområde i vacker parkmiljö med café, minigolfbana, ädelfiske i Smédammen. Här anordnas bl.a. trivselkvällar, midsommarfirande, konstutställningar. Bruksmuseet visar Horndals brukshistoria i bilder och kuriosa.

Sandvikabadets camping har inför ägarbytet fått en ansiktslyftning med ny servicebyggnad och reception, nya duschar, toaletter som är handikappsanpassade och tvättstuga. Campingen har idag plats för ungefär 35 husvagnar varav 30 med el och därutöver 10-15 tält.
Var?

Campingen ligger nordost om Avesta, strax norr om Horndal efter väg 68.

GPS: N60°18'52", E16°25'20"

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.