Nästa artikel
Nya Dethleffs Nomad
2020

Nya Dethleffs Nomad

Publicerad 23 juni 2019 (uppdaterad 5 november 2020)
Perfekta vagnar för paret mitt i livet, så beskrivs Nomad av tillverkaren själv och till 2020 föredrar de långt ifrån konservativ design.

Dethleffs Nomadserie är en av företagets mest populära, speciellt på den starka hemmamarknaden i Tyskland. I Sverige ökar Dethleffs sin försäljning av husvagnar även om det sker från en låg nivå.
  2020 omarbetas serien grundligt och två planlösningar tillkommer vilket gör att det nu finns tolv stycken totalt. Spännvidden är stor, karosslängderna sträcker sig från 550 cm till 805 cm och tjänstevikterna från 1250 till 1860 kg. Alla modeller kan fås 230 eller 250 cm breda.

Inredningen går nu i grått och beige vilket faktiskt är snyggare än det låter. Luckor och dörrar är högglansigt blanka och köken har fått ny design och belysning. Det finns tre textilkombinationer att välja på, samtliga delvis med skinnimitation.
  De två nya vagnarna 490 BLF och 490 EST lyste med sin frånvaro då vi besökte Dethleffs. BLF modellen har frontkök vilket är en stark trend nu, vi får återkomma till den när tillfälle ges. Istället kikar vi närmare på den minsta Nomaden 460 El, en perfekt lite resvagn för två.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.