Nästa artikel
Nya Ducato testad!
Nyheter

Nya Ducato testad!

Publicerad 25 juni 2014 (uppdaterad 26 juni 2014)
Husbil & Husvagn har varit i Italien och provkört den senaste versionen av Fiat Ducato. Den marknadsförs som New Ducato och många detaljer är mycket riktigt nya. Totalt sett handlar det dock mer om förfining än ett nybygge.

Största visuella skillnaden är fronten som fått uppdaterad look som även har sina praktiska fördelar. Vid förarplatsen finns fler nyheter som ett  multimediasystem med backkamera och GPS. Det finns även en efterlängtad nyhet i form av fler hållare för kaffemuggar eller vattenflaskor, äntligen! Till instrumentbrädan finns nu inredningsvarianten  Lounge i nyansen metallic koppar. Träimitationen Elegance utgår ur sortimentet.
 
Presskonferensen hölls utanför Milano på Fiats testområde Balocco. Provkörningen gick längs en rutt som programmerats i det nya inbyggda GPS systemet. Färden tog oss till foten av Alperna och gav goda möjligheter att testa de nya finesserna. Nu finns nämligen flera nya säkerhetssystem. Bland annat ett varningssystem ifall bilen kommer ur kurs. En kamera håller koll på mitt- och sidolinje och varnar ifall de korsas. Vidare finns ett system som läser av vägskyltar och visar dem på en display på instrumentpanelen.
 
Andra nyheter är bland annat bättre bromsar, lägre tjänstevikt samt ökad maximal totalvikt. Förbrukningen uppges även ha minskat med tio procent. En mer ingående rapport med fler nyheter kan läsas i nr 7 2014.
 
En rolig detalj var att alla möjliga varianter av Fiat Ducato var uppställda på området. Vi såg en ambulans, en glassbil, en fyrhjulsdriven bil och en värdetransportbil som tål kulor från en AK-47. Däremot ingen renodlad husbil.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.