Bild
Nästa artikel
Ny fjäder och dämpare till husbil

Ny fjäder och dämpare till husbil

Tillbehör

Chassitillverkaren Al-Ko kommer att lansera ACS på höstens mässa i Düsseldorf. Det är ett nytt komplett fjäderben där stötdämpare och fjäder optimerats för att passa husbilar.

ACS - AL-KO COMFORT SUSPENSION blir en av nyheterna från AL-KO på årets Caravan Salon i Düsseldorf och efterföljande höstmässor. ACS handlar om ett helt nytt komplett fjäderben där både spiralfjädern och stötdämparen har optimerats för att passa karaktären hos husbilar.

Inte minst helintegrerade husbilar har oftast konstant stor last på framaxeln och husbilar har betydligt större karosser än vad Fiat Ducato har när den går som vanlig transportbil.

Spiralfjädern i det nya benet är något högre än Fiats originalfjäder för att ge längre fjädringsväg. Den har också fått en förbättrad fjädringskaraktäristik som ska kombinera bärighet med förbättrad komfort. För att förbättra prestanda ytterligare är även stötdämparen helt nykonstruerad och särskilt avstämd mot den nya spiralfjädern. Stötdämparen ska bidra till en lugnare gång och till att fånga upp stötar och små vibrationer som går upp i ratten. Även stabiliteten och körkänslan sägs bli bättre.

ACS är framtagen i två versioner; en avstämd för Light-chassier och en speciellt avsedd för Heavy-chassier. Bägge varianterna kommer in som extrautrustning från fabrik i husbilstillverkarnas program för säsong 2014 och för eftermontering under vintern/våren 2014. I första steget för AL-KO chassier men senare också för originalchassier. Riktpris är ej klart ännu.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Rolf Granström
2013-08-07 14:20

Hej! Verkligen en för mig aktuell och positiv nyhet. Upplever att min helintegrerade Burstner Elegance 2011 med AL-KO chassi och med totalvikt 4000kg känns stötig och kort i fjädringen speciellt på framvagnen vilket upplevs som mindre komfortabelt på sämre vägar. Har övervägt att mäta upp fjädringen och ev. sätta förstärkta fjädrar fram men avvaktar nu nya AL-KO ACS. Kan vara intressant men som alltid, till vilken kostnad?

#2
Kenneth Tjernberg
2013-09-22 14:34

Hej finns fjäderbenen till244 chassiet och när kan man köpa
Med vänlig hälsning kenneth

#3
Jimmie Öbom
2013-09-24 08:36

Hej Kenneth och Rolf! Här är svaret från Al-Ko:
"
Fjäderbenet är endast för Ducato X250, ej för föregångarmodellen 244.
Pris är inte fastställd än men en grov skattning kan vara kring 15.000 för ett par, inkl moms men exkl montering.
Med vänlig hälsning Per Åkerblom, Al-Ko
"

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.