Bild
Nästa artikel
Nya Frankia Neo!

Nya Frankia Neo!

2020

Neo är en ny modell från Frankia som onekligen sticker ut.
Ny byggteknik, nya material och smarta lösningar utlovas.

Att bygga husbilar på Mercedes är inget nytt för Frankia men under senare tid har den tyska premiumbyggaren presenterat nya typer av husbilar. Historisk sett har tonvikten legat på stora och således ganska tunga fordon men nu breddar de sortimentet med bland annat plåtisen Yukon som vi skrivit om tidigare. Neo är ytterligare en ny bekantskap: En halvintegrerad bil baserad på Mercedes Sprinter och med den försöker de sig på konststycket att bygga en lätt bil med samma egenskaper som de flesta förknippar med Frankia.
 Några saker som är typiska för Frankia är väl tilltagna dubbelgolv och bra förvaringslösningar och de egenskaperna besitter Neo. En viktbesparande faktor är givetvis att Neo är knappt sju meter lång men Frankia uppger att de använder nya material och konstruktionsmetoder för att hålla vikten på Neo nere - och således lastkapaciteten uppe. Exakta viktuppgifter har vi dock inte. Neo har två sängplatser och kan sägas vara inriktad på det resande paret som gillar stil och innovationer. Badrummet kan varieras på spännande sätt och kolla även in bagageluckan på bakstammen!


Missa inte bildspelet!

Namn: Frankia NEO MT 7 GD NEO 

Basfordon: Mercedes-Benz Sprinter 414
Motor: 143 Hk Euro 6D Blue Tec-motor
Chassi: Mercedes/AL-KO
Drivhjul: Fram
Växellåda: 6 växlad manuell (Alt: 9G-Tronic)
Längd/bredd/höjd: 698/224/290 cm
Ståhöjd: 200 cm
Totalvikt: 3500 kg (Alternativt 4500 kg)  
Dubbelgolv: Djup mellan 20 och 40 cm. Uppvärmt.
Uppvärmning: Truma Combi-6 E (med el-patron)
Färskvattentank: 120 l
Gråvattentank: 100 l
Grundpris:1 119 000 Kr 
Taggar: Nyheter, Frankia

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.