Nästa artikel
Nya hastigheter i Eskilstuna
TRAFIK

Nya hastigheter i Eskilstuna

Publicerad 12 februari 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Hastighetsgränserna började som bekant sänkas i samband med reformen för några år sedan då gränserna lades i steg om 10. Eskilstuna och Torshälla sänker nu den traditionella 50 gränsen till 40 inom flera områden. Du får helt enkelt hålla ordentlig koll på skyltarna framöver!

Vilken hastighet som gäller har stor betydelse för trafiksäkerheten. Därför fortsätter arbetet med att anpassa hastigheterna i Eskilstuna och Torshälla. Från 10 februari gäller 40 km/tim som ny hastighet på Vagnmakarevägen, gatorna inom Årby i Eskilstuna och Eklunda industriområde, Germundsgatan och del av Hammarbyvägen i Torshälla. De nya hastigheterna minskar bullret och skapar förutsättningar för en säkrare, tryggare och trivsammare stad.

Hastighetsplanen är en del av ett långsiktigt strategiskt arbete och syftet är att successivt anpassa hastigheten på ett flertal gator i Eskilstuna och Torshälla. För att skapa goda förutsättningar för en säker trafikmiljö för samtliga trafikanter krävs att stadens gator delas in i olika hastighetsbegränsningar. Indelningen beror på vilka som ska vistas på gatan och vilka risker som finns just där. I Eskilstuna och Torshälla använder vi samtliga 10-steg mellan 30 och 70 km/tim så att varje gata får den mest lämpliga hastighetsbegränsningen. Hastighetsplanen hittar du på eskilstuna.se/hastigheter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.