Nästa artikel
Nya husbilsplatser klara inför sommaren
NYHETER

Nya husbilsplatser klara inför sommaren

Publicerad 3 juni 2021 (uppdaterad 3 juni 2021)
På sommaren vill många uppleva friheten med husbilssemester och för att möta husbilisternas behov har ett antal förändringar gjorts på Ängelsholms ställplatser. Dessutom finns nya korttidsplatser i centrum och en ny ställplats vid Helsingborgsvägen.

Nytt för i år är nya korttidsparkeringar i centrum, en ny ställplats i anslutning till Helsingborgsvägen samt fler avgiftsfria parkeringstimmar på stadens nuvarande ställplatser. Utöver det pågår arbetet för att skapa ytterligare ställplatser med god service på fler platser i kommunen.

– Ängelholms kommun fortsätter utveckla ställplatser och parkeringar för husbilar. Inför årets säsong har vi fått många önskemål om korttidsparkering för att enklare kunna besöka Ängelholms centrum med husbil. Vi är glada att kunna tillmötesgå detta och möjliggöra att fler kan besöka våra butiker och vår fina stadskärna, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

För de med husbil som vill göra kortare besök i centrum finns nu tre nya platser på Järnvägsgatan och tre platser på Norra kyrkogatan. Här är parkering tillåtet i högst 3 timmar i följd. Detta för att platserna inte ska användas för övernattning utan för kortare besök i centrum.

Streckade markeringar visar var det är skyltat för nya korttidsparkeringsplatser för husbilar på Järnvägsgatan och Norra kyrkogatan.

Ny ställplats i anslutning till Helsingborgsvägen.

På en grusparkering i anslutning till Helsingborgsvägen ställs just nu en ny ställplats med 12 platser i ordning. Här blir det tillåtet att stå med personbil klass II (husbil) mot en dygnstaxa. De tre första timmarna kommer vara avgiftsfria.

I Ängelholm finns sedan tidigare fyra kommunala ställplatser.

Arbingatan - plats för 10 husbilar
Råbocka grusparkering - 8 platser
Valhallsvägen - 3 platser
Klitterhus grusparkering - 5 platser

En nyhet på ställplatserna Arbingatan, Klitterhus, Råbockas grusparkering och på Valhallsvägen är att de tre första timmarna nu är avgiftsfria om man använder Parksters app, sms eller parkeringsskiva. Efter de tre första avgiftsfria timmarna är ställplatserna avgiftsbelagda. Taxan är då 150 kr/dygn. I Parkster-appen och via sms anger du zonkord 4824.

På Arbingatan planeras det för att göra ställplatserna bredare, det innebär att antalet platser kommer att minska från tio till sex stycken. Anledningen till att platserna ska breddas är på grund av brandsäkerhet.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.