Bild
Nästa artikel
Nya Morelo Home till Elmia

Nya Morelo Home till Elmia

nytt 2014

Tyska Morelo är kända för sina stora Linerhusbilar på Iveco och MAN. Just nu håller Morelo på att färdigställa nya Home som byggs på Fiat och visas på Elmia.

BILDSPEL TILL HÖGER >>>
Lyx till ett överkomligare pris är vad Morelo kallar sin nya Home. Serien blir märkets insteg till Linerklassen och den kommer i flera planlösningar, från 7,5 meters längd upp till 8,5 meter. Enligt Morelo blir det fyra modeller som består av en kortare tvåaxlad variant med tvärställd bädd samt de längre treaxlade med mittplacerad drottningsäng eller separata långbäddar. De längre varianterna byggs på låga Fiat/Al-Ko-chassit med dubbla bakaxlar.

Inredningen går i samma lyxiga stil som storasyskonen men har en egen design på möbler och tyger. Badrummet blir ett så kallat raum-bad med toa och dusch på varsin sida om mittgången med dörr som avskiljer.

Morelo håller just nu på att bygga den första protypen av Home och den finns än så länge bara på datarenderade bilder. Modellen får en klart lägre profil och smidigare frontparti än storasyskonen. Väggar av aluminium och isolering med RTM skum ska ge bra väderbeständighet tillsammans med tak och golv av glasfiber.

I sommar byggs de tre första bilarna på fabriken i Schlüsselfeld i Tyskland. Två av dem ska premiärvisas på mässan i Düsseldorf 30/8 – 8/9 medan den tredje byggs för att visas på Elmiamässan i Jönköping 12/9-15/9. 

Taggar: Nyheter, Hem, Bildspel

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.