Nästa artikel
Nya plåtisen Tourne
2020

Nya plåtisen Tourne

Publicerad 7 augusti 2019 (uppdaterad 19 augusti 2019)
På Stora Nolia i Umeå hade plåtisarna från Tourne Sverigepremiär. De byggs i Slovenien och har en hel del utrustning som standard och sägs även fungera bra vid vintercamping.
Tourne är ett nytt märke för Sverige som byggs i Slovenien. De marknadsförs av ett norskt företag som vinterdugliga plåtisar med riklig standardutrustning. Listan med prylar som ingår i köpet är lång och innefattar exempelvis en enklare ”dragkrok” att fästa cykelställ på men också gaslarm, markis och elektrisk golvvärme bland mycket annat.

Armacel Armaflex isolering på 15-30 mm och uppvärmning som sköts med hjälp av en Webasto dieselvärmare på upp till 4 kW. Dubbla bodelsbatterier AGM på 95 Ah ingår också liksom uppvärmda och isolerade tankar.

Bak finns en tvärställd säng med förvaring under till och fram kan sittgruppen bäddas vilket ger fyra sovplatser och fyra bältade platser. Sängen fram är ovanligt rejäl för att vara i en plåtis.

Plåtisarna från Tourne Mobil kommer i fyra olika versioner där skillnaderna främst handlar om olika motor- och växellådsval men med samma planlösning och totallängd.

Tourne Mobil 335 och 435 har vardera två val av drivkällor och det som skiljer 335 från 435 är totalvikt/dragvikt. Samtliga modeller är byggda på Peugeot Boxers L3H2-skåp och har totallängden 6 meter.

Men vill man ha automat går det också att välja Fiatchassit med automatlåda. Priserna sträcker sig från 649.000 kronor och upp till 689.000 kronor för varianten med Fiat/automat. Bilarna visas på Stora Nolia i Umeå och senare på Elmiamässan i Jönköping.

Generalagent för Skandinavien är norska Bilpartner1.no
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.