Nästa artikel
Nya rekordsiffror hos First Camp
NYHETER

Nya rekordsiffror hos First Camp

Publicerad 12 maj 2021
Intresset för camping i Sverige ökar stort inför den stundande säsongen. Efter ett hack i kurvan under corona-året 2020 är bokningsläget inför sommaren mycket starkt hos First Camp. Deras omsättning under påsken 2021 slog till och med deras tidigare rekord.

Corona-pandemin påverkade även campingbranschen under fjolåret, om än i betydligt mindre omfattning än andra rese- och turismbranscher. För First Camp med 40 destinationer i Sverige och sex anläggningar i Danmark, minskade omsättningen med måttliga 15 procent under 2020, exklusive förvärvseffekter.

Inför campingsommaren 2021 visar dock bokningsläget rekordsiffror. Årets första större campinghelg, påsken, var den bästa någonsin för First Camp och logiomsättningen ökade med 17 procent jämfört med påsken 2019, vilket var en rekordpåsk och före pandemin.

Bokningsläget för juli är i nuläget cirka 10 procent bättre än vid motsvarande tidpunkt 2019, för jämförbara svenska destinationer i First Camp.

– Förutom att intresset för camping generellt är stort, har våra stora investeringar de senaste åren i ännu bättre gästupplevelser, smidiga digitala lösningar och att etablera firstcamp.se som den bästa bokningssajten för camping och stugboende verkligen gett effekt, säger First Camps VD Johan Söör.

Topp 10-listan för de mest bokade First Camp-destinationerna just nu för juni-augusti 2021:

  1. First Camp Åhus – Kristianstad
  2. First Camp Tylösand – Halmstad
  3. First Camp Solvik – Kungshamn 
  4. First Camp Råå Vallar – Helsingborg 
  5. First Camp Hagön – Halmstad 
  6. First Camp Torekov – Båstad 
  7. First Camp Edsvik – Grebbestad 
  8. First Camp Mölle – Höganäs
  9. First Camp Löttorp – Öland 
  10. First Camp Sibbarp – Malmö 

Det stora campingintresset bekräftas av husvagnsförsäljningen i Sverige. Antalet nyregistrerade husvagnar ökade med tio procent under 2020. Hittills under 2021, januari-april, ökar antalet nyregistreringar ytterligare och är nu upp med hela 35 procent mot 2020 enligt färska siffror från Husvagnsbranschens riksförbund. Många husvagnsförsäljare vittnar om exceptionellt hög efterfrågan.

– Camping är en pandemisäker semesterform, med eget boende och där gästen tar sig till campingplatsen i eget fordon. Redan innan pandemin såg vi ett ökat intresse för camping och att semestra på hemmaplan och det har verkligen accelererat nu, med många nya campare på vägarna, avslutar Johan Söör pressmeddelandet från First Camp.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.