Nästa artikel
Nya rutiner för tankning med kontokort
NYHETER

Nya rutiner för tankning med kontokort

Publicerad 6 februari 2018 (uppdaterad 6 februari 2018)
Visa och MasterCard har sedan den 1 februari infört nya rutiner när du tankar med ditt kontokort.
På begäran av bensinbranschen samt bankerna har Card Payment Sweden infört ändringar i rutinerna när du tankar med hjälp av så kallade plastpengar, oavsett typ.

Ändringen rör automatiserad tankning på såväl bemannade som obemannade stationer.

När du sätter in ditt kort reserveras 1 500 kronor på ditt konto, ett belopp som tidigare var 800 kronor. En återkoppling sker från ditt kontokortsföretag för det fall kontobehållningen understiger detta belopp och i så fall maximeras tankbeloppet till detta lägre belopp. Du kan nu tanka och beloppet regleras inom några minuter till det exakta belopp du tankat.

I ett enstaka fall som uppmärksammats i media har återkopplingen från kreditkortsbolaget inte skett på ett korrekt sätt vilket innebar att den personens konto i praktiken blev spärrat på grund av att alla pengar reserverades till en enskild tankning och att denne person därmed inte kom åt kvarvarande belopp. Trots att tanken är att beloppet endast skall vara reserverat tills tankningen är avklarad blev tidsutdräkten i detta fall ett par dagar.

Enligt Card Payment Sweden ska detta vara ett unikt fall men kan bero på problem med kontakten till banken, exempelvis en avbruten internetuppkoppling. De ser det som osannolikt att det upprepas.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.