Bild
Nästa artikel
Nya skattehöjningen uppges stoppas av regeringen

Nya skattehöjningen uppges stoppas av regeringen

NYHETER

Enligt uppgifter i media uppges regeringen backa om bilskattehöjningen på vanliga personbilar i och med införandet av WLTP-mätningarna på nya bilar.

BytBil uppger att den höjning av skatten som skulle blivit en följd av den nya mätmetoden WLTP inte kommer att genomföras som tänkt. Många har sett det som orimligt att skatten återigen skulle höjas på grund av en ny mätmetod, däribland Bil Sweden och Volvo Cars i Sverige. Husbilar nämns inte men enligt tidigare uppgifter från HRF(Husvagnsbranschens riksförbund) kommer dessa inte att få någon höjning alls. Enligt de uppgifter som BytBil förmedlar har efter långdragna förhandlingar nu en överenskommelse träffats där även vanliga personbilar kommer att undantas även om det för dessa sägs att höjningen ska "dämpas". Det är fullt möjligt att även husbilar kommer att få samma regelverk, att skatten ökar fast mindre än det tidigare förslaget.

Enligt BytBil ska det finnas en överenskommelse i Regeringskansliet som går ut på att det blir en mindre höjning. Hur detta tekniskt ska gå till framgår inte av artikeln men tidigare har räkneexempel visat på höjningar för en Volvo med dieselmotor på knappt femtio procent och vissa laddhybrider skulle ha mist sin status som bonusbil. 

– Miljödepartementet med miljöminister Isabella Lövin i spetsen har velat att höjningen ska genomföras fullt ut, medan Finansdepartementet med finansminister Magdalena Andersson har ansett att det blir för tufft för bilköparna och bilbranschen, skriver BytBil.

De skriver vidare att de exakta detaljerna i överenskommelsen troligen kommer att bli officiella under nästa vecka och att det blir en höjning, men mycket mindre än vad som tidigare har uppgetts. Som avslutning skriver BytBil att den nya skatten kommer att ingå i höstbudgeten som presenteras senare under hösten.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.