I år blir det nya ställplatser i Borensberg

Nästa artikel
Nya ställplatser i Borensberg
NYHETER

Nya ställplatser i Borensberg

Publicerad 14 april 2014 (uppdaterad 14 april 2014)

I år blir det nya ställplatser i Borensberg

En av sommarens största nyheter längs Göta kanal är den stora utbyggnaden av gästhamnen i Borensberg. Här blir det bland annat nya ställplatser.
I år satsar Göta kanalbolag 15 miljoner kronor på att bygga om ett vackert gammalt magasin till en byggnad med gästhamnsservice, café och turistbyrå. Dessutom skapas ställplatser till husbilsfolkets fromma. Därutöver erbjuds i år mer än 150 paketerade upplevelser där vandring längs kanalen är ny turistattraktion. I slutet av juni står den nya anläggningen klar.

– Göta kanals gästhamnar är populära besöksmål för besökare av alla kategorier, säger Anders Donlau, VD, AB Göta kanalbolag och fortsätter, den här satsningen gynnar inte bara våra båtturister, utan är också gjord med tanke på den stora utveckling som skett av den landburna turismen längs kanalen under senare år. Göta kanal har idag utvecklats till ett komplett besöksmål med inte mindre än 150 paketerade upplevelser att erbjuda. Den gamla dragvägen, som redan är en av Sveriges populäraste cykelleder, är givetvis lika lämpad för vandring. Nu finns det ett antal vandringsupplevelser att välja på. Vi tror att det också kan locka fler utländska besökare, som har en tradition av vandring på låglandsleder, avslutar Anders Donlau.

Göta kanal har etablerat sig som en arena för evenemang. Musik i olika former är populärt, nytt för i år är rockfestival i Sjötorp, musikquiz i Mem och Norsholm, och allsångskvällar i Borensberg med Magnus Bäcklund. Omkring 250 olika evenemang erbjuds längs kanalen från maj till september.

Sveriges längsta loppis blev succé när det introducerades 2013. I år kan man fynda lördagen den 10 maj på tretton olika platser längs den 190 km långa kanalen från Sjötorp till Mem.  Och under sommaren blir det bakluckeloppis vid Bergs slussar varje onsdag.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.