Bild
Nästa artikel
Nya ställplatser i Västernorrland

Nya ställplatser i Västernorrland

NYHETER

I södra Medelpad skall det bli mer husbilsturism. Det skall nämligen miljoninvesteras på miljöstationer och ställplatser för att få husbilsturisterna att stanna till längs kustvägen rapporterar SR.

Kustvägen i södra Medelpad satsar på husbilsturism. En miljonsatsning ska göras på miljöstationer och ställplatser för att få husbilsturisterna att stanna till längs kusten rapporterar P4 Västernorrland.

Numer rullar ungefär 200 000 husbilar på vägarna årligen och alltfler kommuner inser att dessa är viktiga för utvecklingen av den lokala turismen. Nu skall en del av dem lockas in på Kustvägen som ligger vid länsgränsen mellan Medelpad och Hälsingland.

– Ska bli ett lyft för både besöksnäringen och miljön, säger Ulf Broman är projektledare för kustvägen till SR.

Nu byggs fyra miljöstationer där husbilarna kan tömma toatankarna samt tanka färskvatten. Att använda miljöstationerna kommer att vara gratis.

Investeringen finansieras av de företag som finns längs Kustvägen, från Nordanstigs- och Sundsvalls kommuner, Länsstyrelsen, landstinget och Jordbruksverket.

Miljöstationerna kommer att byggas under hösten och vara i drift från och med 2015 enligt SR.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.