Bild
Nästa artikel
David Norrbohm, förbundsjurist MRF
David Norrbohm, förbundsjurist MRF

Nya villkor vid köp av ny personbil

NYHETER

Den 1 november ändras leveransvillkoren för köp av en ny personbil. Det är MRF som anpassar villkoren till gällande lagstiftning.

Det är Motorbranschens Riksförbund, MRF, en branschorganisation för landets bilhandels- och verkstadsföretag, som i samråd med Konsumentverket tagit fram nya leveransvillkor i det köpavtal som används vid köp av en ny personbil.

– Det handlar både om en revidering och anpassning av branschöverenskommelsen utifrån konsumentköplagen, inleder David Norrbohm, förbundsjurist på MRF, i ett pressmeddelande.

– I grova drag innebär anpassningen att alla personbilar som beställs enligt kundens egen specifikation från första november betraktas som specialleverans.

– För en ny lagerbil är leveranstiden alltid 12 veckor, om inget annat avtalats, medan för en specialleverans är den 16 veckor med en rätt till minst 4 veckor till.

– Vidare är begränsad rätt till hävning av köpet vid specialleverans borttagen. Detta efter ändring av konsumentköplagen, fortsätter David Norrbohm.

MRF:s leveransvillkor är en branschöverenskommelse som tillämpas obligatoriskt av MRF-anslutna bilhandelsföretag för att ge bilköparna trygghet.

Även för dem som vänder sig till en bilverkstad, finns en motsvarande branschöverenskommelse mellan MRF och Konsumentverket, MRF-villkor för bilverkstadsbesök.

Tillämpning av dessa villkor och den kundtrygghet som de står för, är obligatoriskt för MRF-anslutna verkstäder och verkstäder som ingår i kvalitetskontrollsystemet Kontrollerad Bilverkstad, KBV
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.