Nästa artikel
2014: Nyheter från Cabby
CABBY

2014: Nyheter från Cabby

Publicerad 3 augusti 2013 (uppdaterad 12 augusti 2013)
Cabbys nyheter handlar främst om stora och små vagnar. Dels nya resevagnen Cabby Cruze och dels bjässen Cabby 900 med CabbyLoo som standard. En del nya planlösningar samt ett nytt app-styrsystem kan vi också rapportera om.

>>>> Klicka på bilden till höger för fler bilder >>>>>

Cabby 900-serien är märkets största och de tio meter långa vagnarna premiärvisas 3-11 augusti på Stora Nolia i Umeå. Med en totalvikt på 2600 kilo är det en rejäl pjäs med massor av utrustning och utrymme.

De två modellerna Cabby 900 F2C Family och Cabby 900 LM Single är två helt nyutvecklade modeller med nya förbränningstoaletten CabbyLoo som standardutrustning. Båda modellerna har specialplanlösningar med bland annat en ny extrasoffa som skapar loungekänsla. Genom att CabbyLoo i motsats till konventionella toaletter kan placeras mitt i vagnen skapas en indelning av vagnen som ger extra rumskänsla.

Motsatsen till stora 900 är nya serien Cruze som vi skrivit om i tidningen tidigare. De byggs av tyska Dethleffs enligt Cabbys specifikationer. Cruze-serien är speciellt utvecklad för den som kör mycket och långt. Det är lättare och smalare vagnar än övriga Cabbymodeller men har ändå mycket av den utrustning vi är vana vid från märket. Däribland vattenburen värme från Alde samt Al-Ko ATC. Cabby Cruze-serien omfattar planlösningarna Single, Double och Family.

En annan nyhet är det extra stora badrummet i nya planlösningarna 800 LXT och QXT. Badrummet har – utöver dusch och CabbyLoo förbränningstoalett som standard – en specialgolvmatta, garderob, stor spegel och en rymlig förvaringshylla. Det nya badrummet är nog det största vi skådat hittills i en husvagn och det finns för att möta många kunders önskemål att slippa campingplatsens allmänna toaletter och duschar.

Vidare lanseras Cabby Prosafe där många funktioner kan styras via smartphone eller dator. Via GSM-styrning kan ägaren ha uppsikt över husvagnen från mobilen eller datorn via en app. Prosafe innehåller gas- och inbrottslarm, styrning av värme och kyl/frys samt info om inner- och yttertemperatur. Cabby Prosafe är tillval för Cabby Comfortvagnar och standard i Cabby Caiennavagnar.

Andra nyheter är Cabby 710 som är en ny tandemaxlad vagn i planlösningarna Single, Double och Flexi. Utrustningsalternativet Caienna uppgraderas också med ny ljudanläggning med baslåda, nya fälgar och centraldammsugare. Alla Comfort- och Caiennavagnar får nya helramade träluckor till överskåpen i köket och dessa är utbytbara med tre olika infällningar. Vitfrostad, svart akryl eller trä. Även kökets fondvägg kan fås i fem varianter medan textilier i dynor och gardiner finns i åtta utföranden varav fem är nya för 2014.

Förra årets nyhet, förbränningstoaletten CabbyLoo, finns som tillval till alla Comfort- och Caiennavagnar men är standard i nya 900-modellerna samt tidigare nämnda 800 LXT och QXT.

Cabby modellkollektion 2014

·       Cabby Cruze – Resevagnen

·       Cabby Comfort – Klassiska vintervagnar

·       Cabby Caienna – Vintervagnar med extra allt

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.