Nästa artikel
Nyheter från Hobby
2014

Nyheter från Hobby

Publicerad 17 juli 2013 (uppdaterad 16 december 2013)
Hörnsoffa och raumbad i instegsvagnen De Luxe Easy och ny design på flera av Hobbys serier. Bland husbilarna är det Siesta Van, Siesta Ti, Siesta Family och Siesta Sport som får mest uppmärksamhet.

Se bildspel till höger >>>>>

För två år sedan släppte Hobby sin nästan futuristiska Premiumserie och den serien står sig även 2014. Hobby har istället koncentrerat sina nyheter på de andra serierna. När det gäller husvagnarna så får De Luxe, Excellent och Prestige en ny utvändig design med en mörk midjelinje. Instegsvagnen De Luxe Easy får två nya planlösningar, 540 LE med långbäddar och 560 FFE med drottningsäng bak. Båda dessa modeller har så kallat Raum Bad där dusch och wc separerats till varsin sida om mittgången.


När det gäller husbilarna så uppdateras Siesta Van. (Hobbys Van-serie är smalare husbilar där bodelen är lika bred som förarhytten. Det handlar alltså inte om så kallade plåtisar.) Även bredare Siesta Ti uppdateras med ny design och Hobby satsar även på sina alkovbilar. Siesta A55 GS Sport är en ny kort alkovbil som riktar sig mot en ungdomligare målgrupp som gärna vill få med sig allehanda äventyrsutrustning som dykutrustning, surfbräda och liknande. Därtill kommer Siesta A65 GM Family som är en alkovbil med våningssäng och bäddbar dinett vilket ger 6 bäddar i en förhållandevis kort husbil.

Andra saker som Hobby satsat energi på är att göra fordonen lättare för att i sin tur erhålla bättre lastvikter. 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.