Bild
Nästa artikel
Nyheter från Solifer

Nyheter från Solifer

2014

Solifer förlänger garantierna på sina vagnar och uppdaterar utsidan på alla sina tre vagnserier. Märket har länge förknippats med goda vägegenskaper vilket en sportigare design är tänkt att visa.

Klicka på bilden till höger för fler bilder >>>>>
2014 års Solifer husvagnar får en sportigare design. Den klassiska aerodynamiska karossen som bidrar till Solifers goda vägegenskaper bevaras och ramas in av en svart kantlist som löper längs med vagnen. Solifer 2014 får även extra långa garantier.

Solifers samtliga tre husvagnsserier är alla uppdaterade med ett nytt utseende. Bakom designen av årets husvagnar finns ett samarbete mellan SoliferPolar i Dorotea och designbyrån Yovinn.
- Solifer är känt för sina fantastiska vägegenskaper och trivs i outdoor-miljö. En viktig del i designen har därför varit att visa att Solifer är till för att användas, precis som en SUV-bil, säger Matias Cindric, strateg på designbyrån Yovinn.
De exteriöra förändringarna består i en helt ny och karaktäristisk bakgavel med bland annat ny trafikbelysning och helvita lampor i LED. Plåten är finkulhamrad och ett brett mörkgrått band löper längs med de för året slätare och mörkare fönsterrutorna på långsidorna. Både frontfönstret och köksfönstret är större än tidigare.
I serierna med de större husvagnarna, Finlandia och Zenit, är det mest iögonfallande inslaget en svart list som löper längs med hela vagnens kontur och som smälter ihop med den svarta kjollisten längst ner på husvagnen. Hjulen är större (15’’) och kommer med nya fälgar som på serierna Artic och Finlandia är kromade och på Zenit är i svart och krom. Bland de mindre detaljerna märks nya emblem för modellbeteckningar, en ny dekorlucka i svart bredvid fönstren och fler positionsljus.
På insidan fortsätter kontrasterna mellan ljust och mörkt. Över- och underskåp är i år vita, vilket även köksbänksskivan är. Den som vill bryter av det vita med en grå eller svart kakeltapet runt köksfönstret, annars fortsätter man på den ljusare linjen och väljer Solifers standardtapet i ljusgrå ton. All inredning i form av väggar, skåp och sängstommar går i en mörkare ton kallad Mekong Teak. Överskåpsluckorna har nytt utseende med luckor i brunt trä och en ljus rand. Bland textilierna märks nya tyg- och skinnklädslar till sittgrupperna och en ny gardin. Dessutom har alla dynsatser i tyg ny sömnad.
Även tillvalslistan är uppdaterad med ett nytt cykelställ för två cyklar och en ny modell av CD- och DVD-spelare. Tillvalet Mobile Multi Control till Solifer Zenit möjliggör fjärrstyrning av husvagnen. 
Solifers 2-åriga fabriksgaranti förlängs med en fordonsförsäkring på 4 år vilket sammanlagt ger 6 år. Ännu ett tillskott är den nya 3-åriga vagnskadegarantin.
Inför 2014 har en tydligare uppdelning gjorts mellan de olika husvagnarna i Solifers modellprogram. De smalare vagnarna (2,27 m i utvändig bredd) går fortfarande under namnet Artic. Fullbreddsvagnarna (2,52 m i utvändig bredd) är uppdelade i enkel- och dubbelaxlade vagnar, där Finlandia är namnet på de enkelaxlade modellerna medan boggivagnarna går under namnet Zenit. Zenit 630 byter namn till Zenit 680. Solifers minsta modell, Artic 366, utgår ur sortimentet.
 
Nyheter på Solifer 2014:
Utvändigt
- Finkulhamrad plåt på alla vagnar.
- 15’’ hjul med unika fälgar för Solifer
- Ny dekorlucka i svart vid fönstren
- Ny bakgavel med ny trafikbelysning, helvita lampor, modellbeteckning och LED-belysning - Ny silverdekorlist över fönstren
- Svarta, släta aluminiumlister som kontur runt vagnen på Finlandia och Zenit.
- Större köksfönster 700x400
- Nya dekaler för seriebenämning (Artic, Finlandia och Zenit) på sidorna.
- Nya fönster ”D-lux” med svart karm, mellantonade rutor och slät utsida.
- Smidigare lösning med myggnät och rullgardin i fönstren.
- Lampa för inkommande ström i el-intagsbox
- Fler positionsljus och med ny placering i kjollisten.
- Ny dekor med en bred mörkgrå rand
Invändigt
- Ny ”Mekong Teak” på all inredning
- Vita kök som standard
- Vita köksbänkar
- Diskbänks-hoar som smälter in i diskbänken utan skarvar - Ny sömnad på alla tyg dynsatser
- Ny gardin, nya tygklädslar och ny skinnklädsel
- Nya överskåpsluckor
Tillval
- Cykelställ för bakgavel med plats för 2 st cyklar.
- Ny modell av CD och CD/DVD
- Fjärrstyrning av vagnens temperatur via app/SMS – endast Zenit - Larm med rörelsedetektor via SMS- endast Zenit
- Fjärrstyrning av kylskåp via app/SMS- endast Zenit

 
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Thorsten Björkehed
2013-08-01 07:22

Solifer står för kvalite.
Hur är det med husbilarna, lanserar Ni lite hårdare framöver.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.