Nästa artikel
Nyheter från Solifer
Nolia 2014

Nyheter från Solifer

Publicerad 2 augusti 2014 (uppdaterad 12 augusti 2014)
Solifers vagnar tillverkas från och med nu i Tyskland och här kan du se bilder på serierna Evolution och Sense. Senare i höst premiärvisas den enklaste serien Nordica.

Solifer har flyttat all sin husvagnsproduktion från Dorotea till Tyskland och på Nolia premiärvisades deras nya serier Evolution och Sense. Sense är den lyxigaste serien och dessa vagnar byggs av Hymer och de två modellerna i serien är uteslutande riktade till par. Den lite enklare serien Evolution byggs av LMC och där finns även vagnar för barnfamiljer.
Detta gäller även den enklaste serien Nordica vilka också byggs av LMC men som inte visas på Nolia utan kommer till Elmia senare i höst. Samtliga nya Solifer byggs på chassin från Al-Ko och intressant nog har vattentanken placerats under golvet vilket bland annat ger lägre tyngdpunkt. Serviceluckor i golvet gör det enkelt att komma åt och rengöra tankarna.
Priserna för nya Solifer husvagnar börjar på 147 900 kr för minsta och enklast utrustade Nordica 420 och upp till 550 000 kr för lyxiga Sense 690.

Mer om dessa nya vagnar kan du läsa i ett senare nummer av Husbil & Husvagn. Se även bildspel här intill.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.