Nästa artikel
Nyheter på CMT-mässan i Stuttgart
Nyheter

Nyheter på CMT-mässan i Stuttgart

Publicerad 21 januari 2010 (uppdaterad 13 juli 2010)
CMT står för Caravaning, Motoring, Tourism och precis som namnet antyder ligger fokus på fritidsfordon, tillbehör och attraktiva resmål. De flesta tillverkare av husvagnar och husbilar finns på plats, dock inte de svenska.
En av de stora nyheten på CMT är husbilarna med taktält, Klappdach på tyska – både Hymer och TEC gör stort nummer av dessa. Taksängen är fortsatt het och går att finna i de flesta montrar – liksom erbjudanden om gynnsamma mässpriser.
Resesugna finner tusentals erbjudanden om destinationer. De flesta länder är representerade - från Sverige dock endast SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Mässlokalerna i Stuttgart invigdes 2007 och är moderna och lättöverskådliga. Sammanlagt finns cirka 2000 utställare på plats i de 9 hallarna. Hallarna 1,3,5 och 7 visar fritidsfordon och campingtillbehör.
Entrépriset till CMT är 12 euro, då ingår även turen med S-Bahn från Stuttgart city. Pendeltågstationen ligger i anslutning till flygplatsen, cirka fem minuters promenadväg från mässhallarna. Utanför mässan finns gott om parkeringsytor. Vid ingång väst finns ställplats för cirka 240 husbilar och husvagnar.
- Det ser ut som att denna mässa kommer att slå förra årets besökssiffra på 205 000, säger Susanne Kirchbaum, presskontakt. Vi har haft mycket folk hela tiden, vilket är jätteroligt!
Husbil & Husvagn återkommer med fler nyheter från mässan i Stuttgart.








Nya och ljusa mässlokaler.

Färgstarka inslag.

Färgstarka inslag på CMT.

TEC visar en vagn som bara är 2,22 m bred...

Utanför ingång väst finns ställplats för 240 fordon.

... och var också stolta över sin nya husbil med tälttak. Inget för vintercamparen som synes.

"Vi har sålt 7 fordon på mässans första dag", sa Arshia Shariat på Westfalia.

Entrépriset är 12 euro. Då ingår också resan från stan med S-Bahn.

Taksäng går hem.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.