Bild
Nästa artikel
Nytt batteri kan laddas på sex minuter

Nytt batteri kan laddas på sex minuter

NYHETER

Elektroniktillverkaren Toshiba har visat upp ett elbilsbatteri som kan laddas på bara sex minuter. Den nya tekniken är enligt Toshiba en "game changer" för elbilsindustrin.

Det nya batteriet ska, förutom att vara snabbladdat, också vara mer hållbart än dagens batterier och hantera kalla klimat bättre. Den nya teknik som används är att anodmaterialet är titannioboxid vilket enligt Toshiba ska ge dubbla kapaciteten jämfört med dagens litiumjonbatterier. Enligt företagets uppgifter ska batteriet kunna ge upp till 32 mils körning på bara sex minuters laddtid, enligt den japanska körcykeln som är något mer generös än den europeiska.

– Snarare än ett steg i utvecklingen är detta en "game changer" som kommer innebära betydande skillnad för räckvidd och prestanda i elfordon. Vi kommer fortsätta att förbättra batteriets prestanda och målet är att det ska vara klart för praktisk användning 2019, säger Toshibas utvecklingschef Osamu Hori.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.