Nästa artikel
Nytt Facebook-forum
NYHETER

Nytt Facebook-forum

Publicerad 16 februari 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
En nytt Facebookforum håller på att se dagens ljus och det har redan lockat till sig 6500 medlemmar. I kölvattnet av det håller även en ny klubb för husbils- och husvagnsägare på att bildas.
För ungefär halvtannat år sedan bildade Peter von Hennig en grupp på Facebook för att köpa och sälja husvagns och husbilsrelaterade saker men även hela fordon. Han räknade med ett intresse från några hundra men på den här tiden har gruppen vuxit till imponerande 6500 personer.

Det kostar inget att vara med i gruppen och självklart är det gratis att annonsera. Det som blir så speciellt är att medlemmarna hela tiden når de med samma intresse eftersom alla älskar campinglivet.

Nästa steg för Peter blev att skapa ett forum, Husvagn o Campingfantasterna. I den gruppen pratas det om allt från stödbensöl, grillning, ruttna vagnar, trasiga pannor och allt möjligt intressant. Det har utvecklats lite till ett problemlösarforum.

- Den senare gruppen har även givit många kontakter kors och tvärs i landet, säger Peter och fortsätter, några har till och med blivit
ett ”par” som resultat och många av dem träffas även på campingarna och festar mellan diskussionerna. Några som är praktiskt lagda har till och med varit och hjälpt folk med reparation av både tillbehör och husvagnar.

Nu har detta växt så pass att den interimistiska styrelsen har utlyst ett årsmöte för att i formell ordning bilda en ”riktig” förening. Årsmötet kommer att hållas när säsongen kommit igång, någon gång i april eller maj månad och platsen kommer att väljas så att så många som möjligt kan deltaga.

- Vårt mål är att som klubb kunna skaffa rabatter o sådant hos tillverkare/återförsäljare av allt från hela vagnar till reservdelar och allehanda tillbehör. Även rabatter på campingplatser, vi kommer nog inte kunna tävla med CC men vem vet i långa loppet om vi kanske kan det med, berättar Peter slutligen.

Länk till grupperna
Klubben
https://www.facebook.com/groups/710519562368992/

köp och säljgruppen
https://www.facebook.com/groups/202454373239769/

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.