Bild
Nästa artikel

Nytt Facebook-forum

NYHETER

En nytt Facebookforum håller på att se dagens ljus och det har redan lockat till sig 6500 medlemmar. I kölvattnet av det håller även en ny klubb för husbils- och husvagnsägare på att bildas.

För ungefär halvtannat år sedan bildade Peter von Hennig en grupp på Facebook för att köpa och sälja husvagns och husbilsrelaterade saker men även hela fordon. Han räknade med ett intresse från några hundra men på den här tiden har gruppen vuxit till imponerande 6500 personer.

Det kostar inget att vara med i gruppen och självklart är det gratis att annonsera. Det som blir så speciellt är att medlemmarna hela tiden når de med samma intresse eftersom alla älskar campinglivet.

Nästa steg för Peter blev att skapa ett forum, Husvagn o Campingfantasterna. I den gruppen pratas det om allt från stödbensöl, grillning, ruttna vagnar, trasiga pannor och allt möjligt intressant. Det har utvecklats lite till ett problemlösarforum.

- Den senare gruppen har även givit många kontakter kors och tvärs i landet, säger Peter och fortsätter, några har till och med blivit
ett ”par” som resultat och många av dem träffas även på campingarna och festar mellan diskussionerna. Några som är praktiskt lagda har till och med varit och hjälpt folk med reparation av både tillbehör och husvagnar.

Nu har detta växt så pass att den interimistiska styrelsen har utlyst ett årsmöte för att i formell ordning bilda en ”riktig” förening. Årsmötet kommer att hållas när säsongen kommit igång, någon gång i april eller maj månad och platsen kommer att väljas så att så många som möjligt kan deltaga.

- Vårt mål är att som klubb kunna skaffa rabatter o sådant hos tillverkare/återförsäljare av allt från hela vagnar till reservdelar och allehanda tillbehör. Även rabatter på campingplatser, vi kommer nog inte kunna tävla med CC men vem vet i långa loppet om vi kanske kan det med, berättar Peter slutligen.

Länk till grupperna
Klubben
https://www.facebook.com/groups/710519562368992/

köp och säljgruppen
https://www.facebook.com/groups/202454373239769/

 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Husvagns-Kenta
2015-02-16 14:55

Pelle Kjörling

Eftersom jag tycker det är lite si och så med researchen vill jag bara klargöra att namnet Husvagn och campingfantasterna helt fräckt har kopierats från en redan befintligt facebooksgrupp, en grupp som har funnits på Facebook sedan sensommaren 2012. Denna grupp har över 12000 medlemmar som året runt diskuterar allt som handlar om camping, lägger upp bilder och filmer samt ordnar träffar. Gruppmedlemmarna får dessutom rabatter hos ett antal samarbetspartner.

Till denna grupp finns även en köp- och säljgrupp där likställda sammanförs för utbyte.
https://www.facebook.com/groups/1510694975838800/

Husvagn och campingfantasterna - originalet.
https://www.facebook.com/groups/404669846273290/?fref=nf

#2
swecamper
2015-02-16 15:53

Allvarligt talat... om källresearchen är så dålig så har Husbil & Husvagn inget som går att lita på på webben eller i pappersform.

Köp och säljgruppen är inget att orda om men resten...

Gruppen som nämnts i texten är inte den uppstartade gruppen som skrivits i en kommentar ovan...
Det är en grupp som mer består av skål, alkohol och öl och är helt ok om man anser det är viktigt som campare.
Gruppen i texten heter "Husvagns och Camping Fantasterna (KLUBBEN)" och har bara strax över 1100 medlemmar. Skall inte jämföras med HCF, Husvagn och campingfantasterna med över 12.000 medlemmar!!!
Gruppen startades eftersom moderatorerna i HCF inte ansåg att alkohol, raljerande mm hörde hemma där och de som inte ville lämna öl och alkohol utanför startade upp en snarlik grupp för det.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.