Bild
Nästa artikel

Nytt från Düsseldorfmässan

Nyheter

Det har varit husbils- och husvagnsmässa i Düsseldorf. Här fanns allt från klassiska Westfalia-campers på moderna VW till extrema helintegrerade husbilar.

Hymer ställde ut en framtidsstudie som man tagit fram med hjälp av synpunkter från sina kunder och läsarna av den tyska tidningen Reisemobil International. Resultatet är en relativt kompakt helintegrerad bil med namnet Hymer Innovision.
Bilen är byggd på en Fiat Ducato med en motor som konverterats för gasdrift. Ett bränsle mindre att hålla reda på med andra ord och en betydligt miljövänligare bil då den går att köra på naturgas.
Innovision är fylld med allt från praktiska lösningar till riktigt avancerad elektronik som den heldigitala instrumenteringen. Backkamera finns naturligtvis och den är integrerad med multimediautrustningen så att bildskärmen går över i kameraläge när backen läggs i.
Ett bankfack med kodlås är dolt i golvet och den spektakulära belysningen går att programmera och fjärrstyra. På taket vilar en kanot i en elmanövrerad vagga som kan hissas ner för lossning och lastning.
Köket är än mer spektakulärt då hela köksbänken kan – också med hjälp av elektronik – hissas ut genom fönstret för matlagning och disk utomhus. Detta i kombination med ett kylskåp som också är åtkomligt utifrån. Börjar det regna är det bara att hissa in hela härligheten igen och fortsätta.
Bilen är kompakt och det betyder nya lösningar i toalettutrymmet. Handfatet vilar ovanpå toalettstolen och svängs åt sidan vid behov. Duschen delar utrymme med sängen längst bak. Oroad för fukt? Inga problem. Sängen dras ihop elektriskt och då åker duschkabinen upp eller tvärtom. Säng och dusch används ju inte samtidigt.
Hymer Innovision är inte tänkt att sättas i produktion men många av lösningarna kan mycket väl dyka upp i framtida husbilar från Hymer.


Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.