Bild
Nästa artikel

Nytt husbilsmärke till Sverige

Nyheter

Hymer och Carado husvagnar har fått en ny importör och i samma veva gör husbilsmärket Eriba comeback i Sverige.


Eriba har inte tagits in i landet på några år men nu kommer deras husbilar alltså tillbaka. Eriba finns från Vanstorlek till del- och helintegrerat och de byggs av Hymergruppen på chassin från Ford Transit och Fiat Ducato.
Olle Bergholm försäljnings AB är importör och de har sedan tidigare tagit in KnausTabberts fritidsfordon men nu alltså breddat programmet.

- Vi vill inte stå och falla med bara en tillverkare, säger Olle Bergholm till Husbil&Husvagn.

Tar över import av Hymervagnar
Det är även klart att Olle Bergholm försäljnings AB tar över importen av Hymers husvagnar och i detta ingår även lågprismärket Carados husvagnar.

- Vi är, om jag får säga det själv, rätt duktiga på lågprisvagnar och Caradon har en annorlunda planlösning så det känns bra, säger Olle Bergholm till Husbil&Husvagn.

Nyligen blev det klart att den andra stora tillverkaren i Bergholms sortiment, KnausTabbert group, tas över av holländska HTP Investments Gruppe och att alla varumärken kommer att leva vidare.

Mot bättre tider
- Det har varit "görträligt" senaste tiden. Eftersom produktionen legat nere har vi inte haft något att sälja på fyra månader men nu har det rättat till sig tack vare de nya holländska ägarna, säger en lättad Olle Bergholm som fått känna av Knaus Tabbertgruppens problem under vintern.

Olle Bergholms Försäljnings AB är sedan tidigare svensk importör av Knaus Tabbert Group´s fritidsfordon med husvagnar från Knaus, Eifelland, Wilk, Tabbert, T@B och husbilar av märket Knaus och Weinsberg. Nu tillkommer alltså Hymers husvagnar, Carado husvagnar och Eriba husbilar.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.