Bild
Nästa artikel
Nytt regeringsuppdrag för ökad säkerhet i plankorsningar

Nytt regeringsuppdrag för ökad säkerhet i plankorsningar

NYHETER

Under den kommande tolvårsperioden satsas tre miljarder kronor på trafiksäkerhet inom järnväg. Nu får Trafikverket dessutom i uppdrag att göra en kraftsamling för att förbättra trafiksäkerheten i plankorsningar.

Satsningen möjliggörs genom att tidigarelägga medel som är avsatta till säkerhetshöjande åtgärder, till exempel siktröjning. Trafikverket ska årligen rapportera till regeringen vilka åtgärder som gjorts och de bedömda effekterna. Regeringsuppdraget ska presenteras den 31 maj i form av en åtgärdsplan.

– Vi tycker det är bra att vi nu får ett uppdrag att tidigarelägga medel till åtgärder för att minska risker i plankorsningar. Den senaste tidens händelser visar att det finns ett sådant behov. Vårt mål är att ingen ska dö eller skadas allvarligt inom transportsystemet, säger Lena Erixon, generaldirektör Trafikverket.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.