Nästa artikel
Nytt rekord för fritidsfordon i Storbritannien
NYHETER

Nytt rekord för fritidsfordon i Storbritannien

Publicerad 16 augusti 2021 (uppdaterad 18 augusti 2021)
Registreringsrekorden för husbilar och husvagnar runt om I Europa duggar tätt och nu är det dags för Storbritannien.

Totalt blev rekordsiffran 16 608 för tolvmånadersperioden från 1 juli 2020 till 30 juni 2021. Det är en ökning med 8,25 procent jämfört med det förra rekordet på 15 342 som härrör sig från perioden 2018/2019. Ökningen gäller i första hand husbilar medan husvagnarna i stora drag ligger på samma nivå.

National Caravan Council, NCC, gör bedömningen att situationen med covid-19 har varit en bidragande faktor och att fritidsfordon attraherar allt fler yngre. NCC är den brittiska branschorganisationen för husvagnar, husbilar och villavagnar och de representerar fler än 550 företag och är den enda brittiska branschorganisationen som representerar hela leveranskedjan, inklusive semesterboenden, återförsäljare, tillverkare, verkstäder och leverantörer av specialisttjänster och produkter.

Rekordet kunde nås trots problem med försörjningskedjor för insatsvaror och i en situation då flera tillverkare haft påtagliga problem under pandemin. Perioden 2019/2020 var antalet nyregistreringar 9 964.

NCC menar att många faktorer bidrar till tillväxten, inte minst den trend för att semestra i sitt eget hemland som är påtaglig runt om i hela Europa och i Sverige fått benämningen svemester vilket i Storbritannien kallas staycation. Detta parat med en trend för utomhusaktiviteter som vandring och naturnära upplevelser har lett till det nya rekordet men de nämner även en önskan om att inte alltid vara uppkopplad mot internet.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.