Nästa artikel
Nytt rekord i USA för fritidsfordon
NYHETER

Nytt rekord i USA för fritidsfordon

Publicerad 28 maj 2021 (uppdaterad 28 maj 2021)
Fritidsfordon upplever en boom runt om i världen. Nu rapporteras om att ett nytt rekord satts i USA, inte någon tidigare aprilmånad har så många fordon levererats till handlare.

Det är inte bara i Europa det slås rekord för fritidsfordon. I USA rapporterar RV Industry Association om siffrorna för april som slutade med 51 813 levererade enheter till handlare. Det är den högsta siffran som noterats för en aprilmånad och är en ökning med nio procent sedan det förra rekordet som registrerades 2018.

Dessutom är det inte enbart april som visar rekordsiffror, varje månad de senaste halvåret har månadsrekorden slagits och handlarna rapporterar om ett rekordhögt intresse.  RV Industry Association rapporterar vidare att 56 miljoner amerikanare planerar att resa med ett fritidsfordon under 2021 men då inkluderas även de som lånar eller hyr sitt fordon.

– Även när andra former av resor åter blir möjliga är önskan att använda ett fritidsfordon för att semestra utomhus och uppleva en aktiv utomhuslivsstil starkare än någonsin. RV:ing har cementerats som ett vanligt resealternativ som är här för att stanna, säger RV Industry Association VD och koncernchef Craig Kirby. Vi vet att människor planerar att använda fritidsfordon på grund av deras intresse för att utforska naturen, deras nyfunna flexibilitet att arbeta eller gå i skolan på distans och deras önskan att umgås med familjen. Det här är inte kortsiktiga, pandemirelaterade skäl utan snarare talar om RVs långsiktiga överklagande.

Siffrorna för i år är imponerande, även sett mot de onaturligt låga siffrorna från 2020 då många fabriker stängde. I april 2021 ökade leveranserna med 619,9 procent då siffrorna var 7 197 enheter. Husvagnarna nådde 46 760, även det en kraftig ökning men då räknas vissa mellanformer in.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.