Så här har taxiskylten sett ut hittills men nu försvinner det stansade "T" som funnits till höger om registreringsnumret.

Nästa artikel
Nytt utseende på den gula taxiskylten
NYHETER

Nytt utseende på den gula taxiskylten

Publicerad 5 april 2017 (uppdaterad 5 april 2017)

Så här har taxiskylten sett ut hittills men nu försvinner det stansade "T" som funnits till höger om registreringsnumret.

Taxiskyltens utseende förändrades den 1 april 2017. Det T som tidigare varit instansat till höger om registreringsnumret tas bort. I övrigt ser taxiskylten ut som förut, med svart text på gul botten.
Den mindre förändringen görs av kostnadsskäl. Det är helt enkelt billigare att trycka skyltar med ett enhetligt utseende. Borttagandet av det extra T:et gör att skylten får exakt samma utseende som en ordinarie registreringsskylt, med skillnaden att taxiskylten fortfarande är gul i färgen.

– Det är vårt ansvar att göra förändringar som innebär så låga kostnader för medborgaren som möjligt. Den här förändringen innebär lägre kostnader i tillverkningen av registreringsskyltar. Samtidigt kommer det fortfarande att vara enkelt att identifiera en taxi genom den gula färgen på registreringsskylten, säger Jan-Olov Öhrn, direktör för fordonsinformationsavdelningen på Transportstyrelsen.

Skyltar som tillverkats innan den 1 april 2017 och som har det gamla utseendet med ett instansat T kommer fortfarande att vara giltiga.

Det finns dessutom en orange skylt som vissa tävlingsfordon har och inte ska förväxlas med den gula för taxi.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.