Bild
Nästa artikel

Oförsäkrade unga bilister extra farliga

NYHETER

En forskare på Örebro universitet slagit fast att bilister som struntar i att försäkra sina fordon är farligare trafikanter än de som kör försäkrat.

Ny forskning visar att oförsäkrade förare står för 34 procent fler olyckor än försäkrade förare. Oförsäkrade förare mellan 25 och 34 år har störst olycksrisk.

Forskningsresultaten presenterades häromveckan när Sherzod Yarmukhamedov, VTI, lade fram sin doktorsavhandling i nationalekonomi vid Örebro universitet. 

– De oförsäkrade förarna ignorerar inte bara den obligatoriska trafikförsäkringen utan är också en risk för säkerheten på våra vägar. Därför skulle reglerna behöva ändras, säger Sherzod Yarmukhamedov.

Han har undersökt hur man kan ändra reglerna för att göra det dyrare att inte försäkra bilen. Med nuvarande regler straffas de förare som kör oförsäkrat med ett avställt fordon mildare än de som betalat fordonsskatten.

Läs mer om forskningsresultaten rörande oförsäkrade och försäkrade förare på Örebro universitets webbplats

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.