Nästa artikel
Oh, vilket party Adria!
Nyheter

Oh, vilket party Adria!

Publicerad 14 maj 2015 (uppdaterad 14 maj 2015)
Ska det firas så ska det firas rejält. Så måste tankegången varit när Adria planerade sitt femtioårskalas. För det sparades inte på krutet!
Adria firar femtio år som tillverkare i år och de firade de rejält den 12:e maj 2015. Festligheterna uspelades på hemmaplan i Novo Mesto, Slovenien. Det var ett digert program för över än sjuhundra gäster bestående av leverantörer, importörer, återförsäljare och även press. Många svenskar var på plats vilket kan ha att göra med de starka band Adria har till Sverige. Deras första vagn visades faktiskt upp och såldes på en mässa i Stockholm för femtio år sedan. Dagen började med en presskonferens där Adrias VD Sonja Gole meddelade att det går väldigt bra för Adria nu. Att de ökar trots att försäljningen i Europa hackar totalt sätt. Men hon är inte helt nöjd: Försäljningen är 20% lägre jämfört med toppåren innan finanskrisen.
Adrias största marknad, med bred marginal utgörs av Sverige, Danmark, Norge och Finland. De finns representerade och säljer bra i så gott som alla länder i Europa. Nya kunder söks nu i exempelvis Kina och Australien. Efter presentationen följde en fabriksvisning och presentation av nya modeller för säsongen 2016. Fabriken som byggdes 2005 och ger ett snyggt, städat och välorganiserat intryck. Till modellår 2016 lanseras två nya serier husbilar: Adria Compact är smala bilar och Adria Coral XL är alkovmodeller. På husvagnssidan får Alpina helt ny stil in-och utvändigt och i Adora 613 PK finns en riktigt bra barnkammarlösning. Lunch intogs vid stadens velodrom vilket är en cykelarena och det beror på att Adria sponsrar ett framgångsrikt cykelstall. Dessutom fanns valda fordon ur Adrias historia på plats. Dagen avslutades med ett hejdundrande party med god mat, musik och underhållning. Titta gärna på bildspelet och håll koll här på hemsidan framöver då det kommer mer ingående presentationer av nästa års nya modeller. 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.