Nästa artikel
Ökningen av husbilar elva gånger högre än branschens bedömning
NYHETER

Ökningen av husbilar elva gånger högre än branschens bedömning

Publicerad 1 februari 2017 (uppdaterad 1 februari 2017)
Visserligen är januari inte den månad då flest husbilar registreras men det är ändå en anmärkningsvärd ökning jämfört med 2016 och långt över branschens bedömning på Elmia-mässan.

Även under januari 2017 visar husbilsregistreringarna på en stark uppgång, medan antalet nyregistrerade husvagnar är i stort sett detsamma som under 2016.

– Som alltid finns det många faktorer som påverkar nyregistreringarna under årets första månader, säger HRF:s ordförande Tomas Haglund. Någon trend för hela året kan vi därför inte se förrän efter påskleveranserna – det vill säga när april månad är till ända. 

Vid ett seminarium på mässan Husvagn Husbil på Elmia i höstas gjorde branschen bedömningen att registreringarna 2017 kunde komma att öka med cirka fem procent. Januaris siffra är elva gånger så stor om än med låga tal. Förra årets registreringar av husbilar översteg 5000 varför januari endast representerar en ynka procent av hela 2016 års totalsiffror. Dock är det inte något nytt januarirekord, 2008 registrerades fler.

Husvagnsregistreringar för januari 2017

Under januari månad 2017 registrerades 50 husvagnar. (Motsvarande månad året dessförinnan registrerades 49 stycken.) I procent innebär detta en ökning med 2,04 %.

Husbilsregistreringar för januari 2017

Januari månads husbilsregistreringar visar 60 stycken, medan det i januari föregående år registrerades 38 husbilar. I procent innebär detta en ökning med 57,89 %. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.