Bild
Nästa artikel
OKQ8 stänger efter bränslestölder

OKQ8 stänger efter bränslestölder

NYHETER

Ett ökande antal bränslestölder tvingar OKQ8 att stänga mackar på natten. Intäkterna från att hålla öppet täcker inte förlusterna.

Antalet bränslestölder i landet ökar. Tidigare har 7 000 dieselstölder anmälts varje år, men i år tros det bli 10 000. Dock är statistiken från tidigare år inte helt tillförlitlig. Det säger Håkan Carlsson, chef för en ny grupp på Polisen som bekämpar transportstölder, till TT.

TT rapporterar att det ökande antalet bränslestölder nu tvingar OKQ8 att hålla stängt nattetid. Tjuvar har lärt sig att manipulera kortpumpar på ett sätt som gör att man kan tanka gratis, och nu gör förlusterna från stölderna att det inte längre är lönsamt att hålla öppet på natten.

– Vi förlorar ju intäkter men bedömer ändå att det innebär mindre skada än när de stjäl och förstör grejer för oss, säger Göran Lindblå, styrelseordförande för OKQ8, till TT.

Stängningarna berör mackar på ett tiotal orter.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
tommyedling
2013-10-04 15:59

Jaa, det blir till att ha el-stängsel runt mackarna, och bara släppa in en och en, de som skall handla. Andra får stanna utanför.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.