Nästa artikel
Öland ger ut husbilsfolder – igen
Nyheter

Öland ger ut husbilsfolder – igen

Publicerad 20 juni 2023 (uppdaterad 29 juni 2023)
För andra året i rad har Ölands turistbyrå tryckt en folder med information till husbilister. Här är anledningen.

Semestrarna är här och med dem trycket på populära resmål. Ett av dem är Öland som upplevt en stor ökning av husbilsturismen de senaste åren.

Förra året tyckte Ölands turistbyrå att det var nödvändigt att trycka en folder som riktar sig direkt till husbilister, med regler och matnyttig information. I dagarna kommer årets, uppdaterade, version ut.

– Husbilisterna vill göra rätt för sig, men då behöver vi göra det enkelt för dem. Det är ett regelverk som kan vara krångligt: hur får man stå, var får man stå? Med tanke på att det blivit en sådan boom och det är relativt nytt för många är man inte alltid påläst på hur man kan göra, säger Marcus Carlsson, tillförordnad chef på Ölands Turistbyrå.

De problem turistbyrån hör talas om handlar om sådant som att alla turister inte känner till vilka vägar man får köra på och vilka parkeringsregler som gäller. Läs mer om regler för husbilar på P-platser här.

– Det handlar till exempel om vad som gäller kring en ställplats eller en parkering. Hur stort avstånd det ska vara mellan två husbilar, och liknande frågor, säger Marcus Carlsson. 

De senaste åren har de arbetat för att få fram fler ställplatser. Här kan du läsa mer om ställplatser på Öland.

– Där har kommunen gjort ett jättejobb med ta fram fler och kommunicera med näringslivet: se att det blir en affär i det. Sedan kan man inte alltid göra alla nöjda och glada och ge dem ställplats vid havet, säger Marcus Carlsson.

Husbilsfoldern kommer att finnas att hämta på campingar och ställplatser, men även på Turistbyråerna i Borgholm, Färjestaden och Kalmar.

– Feedbacken har varit jättefin på foldern. Det vi gjort i år är att vi designat om och uppdaterat den. Den var lite stor fick vi veta. Nu har vi gjort den i A5 och fyllt på med en del länkar. Också tagit fram den på engelska. Sedan fortsätter i att hålla ställplatslistorna på oland.se uppdaterad. Vi har även en fricampingkarta som vi har uppdaterad, säger Marcus Carlsson.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.