Bild
Nästa artikel

Olyckorna fortsätter att minska

TRAFIK

Antalet omkomna samt allvarligt skadade fortsätter att minska i Sverige. Sett mot förra året har fyra procent färre omkommit.

Under oktober i år omkom 19 personer i vägtrafiken. Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 15:e november. Det är 4 färre jämfört med oktober förra året. Till och med oktober månad har därmed 213 personer omkommit i vägtrafiken.

Elva av de omkomna personerna hade färdats i personbil, två på motorcykel, en på moped, fyra var gående och en person arbetade i en skylift. Sex bilister omkom i singelolyckor. En bilist och en motorcyklist omkom i mötesolyckor. De fyra fotgängarna blev påkörda av personbilar. Bland de omkomna var 14 män och 5 kvinnor. Fem av de omkomna var över 65 år och en var under 18 år.

Medelantalet omkomna i oktober månad, under de senaste fem föregående åren, är 26 personer.

Under de senaste 12 månaderna har 266 personer omkommit och 2 747 skadats svårt i vägtrafikolyckor. Under de senaste föregående 12 månaderna omkom 278 samt skadades svårt 3 019 personer. Det innebär en minskning med 4 respektive en minskning med 9 procent. Jämför man med ett 5 års medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna minskat med 19 procent och antalet svårt skadade med 15 procent.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Thorsten Björkehed
2013-11-17 05:53

Har märkt att trafiken sommartid har minskat och en orsak tror jag är ekonomin. Drivmedel har blivit dyrare och jag som flitig husbilsåkare har även under semestertid de senare åren märkt en minskad trafik, utlandssemestrar och långliggare på campingarna.?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.