Nästa artikel
Olyckorna fortsätter att minska
TRAFIK

Olyckorna fortsätter att minska

Publicerad 17 november 2013 (uppdaterad 30 september 2019)
Antalet omkomna samt allvarligt skadade fortsätter att minska i Sverige. Sett mot förra året har fyra procent färre omkommit.

Under oktober i år omkom 19 personer i vägtrafiken. Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 15:e november. Det är 4 färre jämfört med oktober förra året. Till och med oktober månad har därmed 213 personer omkommit i vägtrafiken.

Elva av de omkomna personerna hade färdats i personbil, två på motorcykel, en på moped, fyra var gående och en person arbetade i en skylift. Sex bilister omkom i singelolyckor. En bilist och en motorcyklist omkom i mötesolyckor. De fyra fotgängarna blev påkörda av personbilar. Bland de omkomna var 14 män och 5 kvinnor. Fem av de omkomna var över 65 år och en var under 18 år.

Medelantalet omkomna i oktober månad, under de senaste fem föregående åren, är 26 personer.

Under de senaste 12 månaderna har 266 personer omkommit och 2 747 skadats svårt i vägtrafikolyckor. Under de senaste föregående 12 månaderna omkom 278 samt skadades svårt 3 019 personer. Det innebär en minskning med 4 respektive en minskning med 9 procent. Jämför man med ett 5 års medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna minskat med 19 procent och antalet svårt skadade med 15 procent.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.