Nästa artikel
Olycksdrabbad vägsträcka på E14 i Sundsvall byggs om
NYHETER

Olycksdrabbad vägsträcka på E14 i Sundsvall byggs om

Publicerad 17 april 2019
Ramirent har vunnit NCC’s leverantörsupphandling gällande den omfattande ombyggnationen av E14 mellan orterna Blåberget och Nacksta i Sundsvall. Projektets totala kostnad beräknas till 455 miljoner kronor. 

Den tidigare olycksdrabbade vägsträckan blir nu fyrfilig, vilket förbättrar både framkomligheten och trafiksäkerheten för såväl bilister som cyklister och fotgängare. Utöver den sex kilometer långa fyrfiliga vägen innefattar arbetet anläggning av två planskilda korsningar och byggnation av fem broar, varav en viltpassage. För att värna om trafiksäkerheten under byggets gång kommer NCC även att bygga tillfälliga förbifarter. Byggel beräknas pågå fram till årsslutet 2021. 

Ramirents säljare Jonny Hellström gläds åt affären, men framhåller också den goda laganda som genomsyrar Ramirents verksamhet:

– Att få det här leverantörsuppdraget känns fantastiskt skönt och förtroendeingivande, men utan den starka lagprestation som har legat till grund för denna affär skulle den inte ha varit möjlig att genomföra, säger Hellström.

– Ja, vi har haft lite kämpigt med NCC-projekt av större karaktär de senaste fem åren, så den här affären är en tydlig signal om att vi jobbar med rätt engagemang, kompetens och organisation mot NCC, avslutar Mikael Billström, kundcenterchef på Ramirent i Sundsvall.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.