Nästa artikel
Ont om tider för besiktning i december
NYHETER

Ont om tider för besiktning i december

Publicerad 29 november 2018
Följderna av omläggningen av inställelsetiderna för fordon är inte helt över än. I december blir det en knepig månad med många som ska besiktiga samtidigt som antalet arbetsdagar är färre.

I december kan det bli svårt att hitta lediga tider på besiktningsstationerna runt om i Sverige. Efter de nya inställelsereglerna som trädde i kraft den 20 maj, har fordon som besiktigades i oktober förra året nu istället fått december som sista besiktningsmånad, en månad med få arbetsdagar. Många av dessa fordon har fortfarande inte besiktigats och vilket innebär att det kan bli svårt att hitta en ledig tid om man är ute i sista minuten.

Med en förändrad besiktningsbransch och flera aktörer på marknaden har bilägarna fått ett nytt förhållningssätt till sin bilbesiktning. Tidigare var många ute i god tid och bokade sin besiktning långt i förväg. Idag bokar de flesta bara ett par dagar innan, vilket ger en snabbt föränderlig bild av bokningsläget på stationerna, berättar Besiktas marknadschef Niklas Gustavsson och fortsätter Försök därför boka tid så fort som möjligt. Då har du större chans att få en tid som passar bra utan att du slipper stressa i julstöket.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.