Bild
Nästa artikel
Orsa Camping får 5 stjärnor

Orsa Camping får 5 stjärnor

NYHETER

Orsa Camping blir Dalarnas första 5-stjärniga camping. Den är belägen vid Orsasjön, har en kilometerlång sandstrand med blånande berg som kuliss och ingår i campingkedjan Svenska Campingpärlor.

Alla som är medlemmar i SCR Svensk Camping har möjlighet att klassificeras. Klassificeringen av en campinganläggning innebär att vad som erbjuds på campingen och vilken standard den håller mäts. Antal stjärnor ger gästen en snabb uppfattning av vilken standard som kan förväntas. Klassificeringssystemet består att fem staplar; miljö, hygien, service, aktiviteter och evenemang. 

Orsa Campings läge är svårslaget. De kilometerlånga långgrunda sandstränderna lockar till lek och bad och härliga platser för husvagnen, husbilen eller tältet vid stranden eller mer avskilt i skogen. För den som föredrar pool finns här uppvärmt poolområde med piratskepp, barnpool och vattenrutschbanor.

– Orsa Camping är en fantastisk idyll och är Dalarnas mest besökta camping men känns ändå aldrig trång. Nu kommer vi att fortsätta satsa på att Orsa Camping ska bli Sveriges bästa familjecamping, säger Anders Östring, campingchef på Svenska Campingpärlor.

Den första ångbåtsbryggan anlades vid udden redan 1886, sedan dess har Orsa Camping blivit en av Sveriges populäraste campingplatser. Orsa Camping har under de senaste åren jobbat hårt för att få en extra stjärna och därmed bli 5-stjärnig. Bland mycket annat har servicehusen renoverats, skyltningen har förbättrats liksom städrutiner. Här finns också en rad roliga aktiviteter för barn i alla åldrar, ett särskilt hundbad med hunddusch, bowling och mycket annat.

– Vi har jobbat hårt i många år med att utveckla värdskapet. Vi har en fantastisk personalgrupp med en hel del sommarjobbare som alla har ett och samma mål – att bli Sveriges bästa familjecamping. Med Dalarnas första 5-stjärniga campingplats hoppas vi nu att fler ska upptäcka Dalarna och inte minst Siljansbygden, säger platschefen Natalie Yxerius.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.