Bild
Nästa artikel
Orsa Camping ökade beläggningen med nästan 20 procent

Orsa Camping ökade beläggningen med nästan 20 procent

NYHETER

Orsa Camping har haft en gnistrande vinter och intresset för att vintercampa har nått nya höjder. Närheten till Orsa Grönklitt, VM och EM i isjakt och en allmän satsning på vintercamping har bidragit till fler gäster.

I fjol blev Orsa Camping Dalarnas en femstjärnig camping som ingår i campingkedjan Svenska Campingpärlor. Anläggningen är vackert belägen vid Orsasjön med kilometerlång sandstrand och blånande berg som kuliss. Närheten till snösäkra Orsa Grönklitt har sannolikt också betytt en del och lockat fler säsongscampare och skidgäster.

– Förra året blev vi Dalarnas första femstjärniga camping, nu har vi rejäl medvind med vår satsning på vintercamping. Efter nyår har det tagit fart rejält med en ökad beläggning på nära 20 procent mot i fjol, säger Natalie Yxerius, platschef på Orsa Camping.

Tack vare att Orsasjön har varit den enda seglingsbara sjön för isjakt har både VM och EM förlagts här i vinter. Tävlingarna har också bidragit till ökad marknadsföring även utomlands och det har kommit fler gäster än vanligt från både Tyskland och Holland. Orsa Camping ligger bara 15 kilometer från Orsa Grönklitt där både alpin skidåkning och längdskidåkning har erbjudits hela vintern.

Orsa Camping har till vintern gjort en satsning med utökade öppettider på anläggningen och renoverat servicehuset. Intresset har också ökat för att boka säsongsplats under vintern och ställa upp sin husvagn eller husbil på hösten för att sen använda den som fritidsboende. Under den här vintern har campingen lockat ett 70-tal säsongsgäster och den vinteröppna restaurangen och bowlinghallen kan ha bidragit.

– Här på Orsa Camping är det gemytligt och vackert året runt. Vi är glada över att vi nu ser resultaten av de satsningar vi gjort på vintersäsongen och blickar även framåt mot ett positivt bokningsläge för våren, säger Natalie Yxerius.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.