Nästa artikel
Orsa Grönklitt lanserar en ny app
RESTIPS

Orsa Grönklitt lanserar en ny app

Publicerad 1 februari 2018
Orsa Grönklitt lanserar en ny app som ska förenkla besöket med samlad information. Den kostnadsfria appen är den första i sitt slag i Sverige och är tidigare bara använd på några av de större turistorterna i alpvärlden.

Appen ”Orsa Grönklitt” innehåller flera olika tjänster. I basen finns all info som återfinns på hemsidan orsagronklitt.se, information som ger en bra, samlad bild, över allt som finns att se, göra och upptäcka.

– Vi är jätteglada över att också kunna integrera andra typer av tjänster, säger Grönklittsgruppens försäljningschef Mari Tara, som allt kring våra längdspår och den alpina verksamheten. Vårt spårsystem omfattar 128 kilometer. Med den här appen kan alla våra skidåkare få en överblick över aktuell spårstatus, de kan se var och när det är spårat, och inom vilka tidsintervaller. Man kan också skapa personlig data och se åklängd, hastighet, höjdmeter och så vidare. Och för den som åker alpint går det att se historik som antal åk, snitthastighet med mera. Dessutom, och det är väldigt bra, kan man via appen orientera sig, och därmed alltid veta var man befinner sig, en smart trygghetsfunktion om man exempelvis är ute i backar och spår. Det blir också ett bra sätt för ett sällskap eller familj att ha koll på varandra.

Vidare säger Mari Tara att Grönklittsgruppen tycker det är extra roligt att de är först i Sverige med den här typen av app, som annars bara används på andra större alpina resmål i Europa och ute i världen. 

Appen går att ladda ned på både App Store och Google Play.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.