Nästa artikel
Osäkert för långliggare på Barsebäcks camping
NYHETER

Osäkert för långliggare på Barsebäcks camping

Publicerad 11 januari 2019
Efter tio år blir det nya arrendatorer på den naturskönt belägna campingen i Barsebäck. Enligt kommunen håller inte standarden den nivå som numer krävs och långliggarna kanske inte får vara kvar.

Det är Skånska Dagbladet som skriver om kommunens planer där det även ingick en parkeringsplats för badet, något som ännu inte slutligen godkänts efter Länsstyrelsens avslag och överklagandet som ska behandlas av Mark- och miljödomstolen kan dra ut på tiden.

Under tiden vill de ändå utveckla campingen och i dessa planer ingår att bygga ett tiotal stugor. Detta innebär att långliggarna inte får ha sina ordinarie platser kvar den här säsongen och året därpå kanske inte alls.

Kävlinge kommun vill även utveckla lönsamheten och menar att även om långliggarna genererar mycket pengar i början av säsongen minskar deras konsumtion under senare delen av säsongen i restaurang och butik.

Nu söker kommunen en ny entreprenör och vill utveckla området med olika aktiviteter. Kommunen har, skriver Skånska Dagbladet, haft en dialog med fem-sex aktörer. De beskriver vidare campingen som ett av få ställen där man kan bo så nära havet, en pärla för turisterna med en fantastisk placering.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.