Bild
Nästa artikel

Östa camping i ny regi

NYHETER

Den vackert belägna Östa camping har fått nya ägare i år och de förbereder som bäst den stundande säsongen.

Sala Allehanda har varit och intervjuat de nya ägarna på en camping där glittret på Dalälvens försiktiga vågor ger ett lika förföriskt som missledande intryck av sommar eftersom den riktiga sommarvärmen inte hunnit infinna sig än skriver de måleriskt.

Det är Susanne Storm Lindman som tillsammans med sin man Ulf Lindman i fortsättningen ska utveckla denna vackert belägna campingplats. Paret har inte drivit någon camping tidigare utan hon har jobbat som förskollärare och han har en entreprenadfirma. Tills nyligen hade ingen av dem tänkt sig att driva en camping men de var redo för en ny utmaning.

– Vi har haft husvagn i några omgångar, men vi är inga campingmänniskor och hade inga band till den här platsen. Däremot såg vi potential här så fort vi kom ut. Här finns stranden, vacker natur och närheten till nationalparken, säger Susanne Storm Lindman till Sala Allehanda och fortsätter, men i sommar ska jag vara tjänstledig från förskolan och bara arbeta här och inte ångrar att de tog det här steget trots allt arbete som det inneburit.

Tillsammans med sin make Ulf Lindman har hon många planer för hur Östa camping kan utvecklas exempelvis med ett konferenscenter och genom att bygga stugor.

Här hittar du Sala Allehandas artikel.

Var?

Östa camping ligger efter väg 56 mellan Heby och Hedesunda, alldeles söder om Färnebofjärden nationalpark.

GPS: N60°10'26", E16°47'46"

Här hittar du campingens hemsida och här nationalparkens.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.