Bild
Nästa artikel
Östergötland ska utvecklas som turistmål

Östergötland ska utvecklas som turistmål

NYHETER

Den statliga utredningen om Sveriges besöksnäring har varit i Östergötland för att se hur besöksnäringen där kan utvecklas.

–  Som ordförande för Göta kanal notera att vi har nya besöksgrupper, inte bara båtfarare. Cykelturismen längs kanalen växer, liksom husbilsturismen. Detta skapar nya jobb i besöksnäringen, säger landshövding Elisabeth Nilsson i ett uttalande till SVT.

Regionen har flera välbesökta platser som Kolmården, Göta Kanal och det nu planerade Lalandia i Motala som vi skrev om i en tidigare artikel. Lalandia i Motala anses viktig för ungdomars möjligheter att få en ingång till arbetsmarknaden. Men det finns även en rad platser som exempelvis Vadstena slott. En del pärlor hittar du i vår artikel från Askersund till Elmia.

Östergötland ska, enligt SVT, lämna sina förslag om besöksnäringen till den statliga utredningen och dessa får ta del av hur östgötska aktörer tänker sig att besöksnäringen kan utvecklas.

– Vi är glada att få möjlighet att diskutera med statens utredare. Östergötland har besöksmål av mycket olika karaktär och utvecklingsmöjligheterna är mycket stora, säger Elisabeth Nilsson.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.