Bild
Nästa artikel

Otroligt bilfynd i Frankrike

NYHETER

En helt otrolig, och bortglömd, bilsamling har hittats i västra Frankrike.

Det är den franske lastbilstillverkaren och uppfinnaren Roger Baillons samling som återupptäckts. Baillon byggde sin förmögenhet under efterkrigstiden och samlade på sig bilar främst under 50- och 60-talen för att bevara klassiska modeller för eftervärlden. Tanken var då att bygga ett museum. Under 70-talet gick affärerna sämre och delar av samlingen såldes, resten föll i glömska.

Nu har auktionsfirman Artcurial tack vare tips och sökande hittat det som är kvar av samlingen. 60 bilar, varav många stått orörda i 50 år, stod uppställda under ett plåttak på den franska landsbygden. Och det är inte vilka bilar som helst. Bland bilarna finns flera som tillhört kungligheter och andra celebriteter och med märken som Bugatti, Hispano-Suiza, Talbot- Lago, Panhard-Levassor, Maserati, Ferrari, Delahaye och Delage blir det knappast svårt att hitta köpare.

Nu pågår processen att transportera bilarna till Paris där de ska fotograferas och inspekteras. I februari kommer de att visas upp och säljas på Retromobile Salon som hålls i mässhallarna i Porte de Versailles. Är du sugen på någon av bilarna ligger prisuppskattningarna på allt från 500 till 12 miljoner euro, beroende på modell och skick.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.