Bild
Nästa artikel

Ovanlig husbil på bubblachassi

Nyheter

Företaget Bugaroo i USA tillverkade enligt uppgift elva exemplar av denna VW husbil kallad minihome, men försäljningen blev ingen succé. I dag kan ritningar beställas för den som vill bygga en egen minihome.


Minihome byggdes på Volkswagenchassi i Irvine, Kalifornien. Det såldes elva exemplar i tre olika färger innan tillverkningen av denna halvintegrerade husbil upphörde.


Sprängskissen visar att bakvagnen fått förstärkt fjädring och att gas och batteri förvarades i samma låda. Eftersom "bubblan" har svansmotor inkräktar motorn lite på planlösningen men annars känns en del lösningar igen från dagens husbilar.


Invändigt ser den mysig ut med sina dubbla sängplatser vilket ger sovutrymme för fyra personer. Framstolarna vänds runt precis som på dagens husbilar och den nedre sängen är utfällbar. Alkovbädden är uppfällbar och en extra sektion gör att två får plats även här.


Det smarta köket kan skjutas genom väggen vilket gör att maten låter sig tillagas utomhus. Perfekt om sängarna är bäddade och vädret tillåter. Väggarna av sandwichkonstruktion har träreglar och ytterbeklädnad i plåt. Fönsterrutorna är öppningsbara.


Det kraftiga luftmotståndet ger lägre toppfart och högre bränsleförbrukning. För övrigt ska den ha ungefär lika "bra" vägegenskaper som en vanlig bubbla.


I dag går det att köpa ritningar på MiniHome via industridesignfirman Robert Q Riley Enterprises. Länk hittar du längst ned.
Ett besök på Rileys hemsida bjuder på många roliga designexempel från företaget. Till exempel VW-baserade Phoenix ovan, eller varför inte ett svävande tefat... 

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.