Nästa artikel
Ovanligt inbrott i en husvagn
NYHETER

Ovanligt inbrott i en husvagn

Publicerad 10 mars 2014 (uppdaterad 10 mars 2014)
Natten mot måndagen inträffade det något så ovanligt som en rififikupp mot en husvagn som stod parkerad i Skattkärr.
En husvagn som stod parkerad i ett inhägnat område i Skattkärr i Värmland fick ovälkommet besök i helgen. Gärningsmannen tog sig först in i ett låst och inhägnat område. Därefter sågade tjuven ett hål i taket på en husvagn och, får man utgå ifrån, begav sig ned genom nämnda hål. När tjuven väl tråcklat sig ner i husvagnen stal han en tv, en brandsläckare och diverse kläder. Med detta i näven begav han sig på okänt sätt från husvagnen.

Polisen i Värmland uppger till lokalpressen att det är ovanligt med rififi-kupper mot husvagnar, men att det för den skull inte är mindre allvarligt. Skulle du händelsevis inte veta vad en rififikupp är så är det ett inbrott som sker genom att tjuven tar sig in genom taket. 

Tänk på att kolla vad som gäller med ditt försäkringsbolag! I princip gäller stöldförsäkringen mot skador på fordonet som är relaterade till inbrottet samt fast monterad utrustning. Lösa värdeföremål skall du själv plocka ur vagnen/bilen och kan vara sådant som inte ersätts. Detta uppger skadeavdelningen på Trygg-Hansa.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.