Nästa artikel
Oväntat problem för husbilsproduktion i USA
NYHETER

Oväntat problem för husbilsproduktion i USA

Publicerad 16 mars 2021 (uppdaterad 16 mars 2021)
Brist på skumgummi till stolar gör att husbilsproduktionen i USA saktar in för utan stolar blir det värre att köra.

Den köldknäpp som drabbade Texas med omgivningar i slutet på februari har fått oväntade följder. Strömavbrott och sönderfrusen infrastruktur har gjort att produktionen av skumgummi för framstolarna inte har kunnat hållas uppe vilket lett till att produktionen av husbilar nu saktat in.

Nu var köldknäppen i Texas och Louisiana i och för sig värre än vanligt, många har säkert sett bilder på hopfrusna vindkraftverk, och situationen var inte bättre för annan industriell verksamhet. Olika rörsystem frös sönder efter att den petrokemiska industrin slogs ut och tvingades upphöra med tillverkningen av resin och tillsatsmedel som propylenoxid, nödvändig för tillverkningen av stolsitsar till husbilar och båtar.

Propylenoxid tillverkas bara i fem fabriker i USA och alla ligger i regionen som drabbades av kylan. Det var bara två av dessa som kunde upprätthålla en begränsad produktion och de senaste prognoserna talar om att full produktion inte kommer att nås förrän i maj. Fram tills dess kommer det att råda brist på råvarorna för att tillverka stolar där redan dagens situation tvingat fram nedskärningar i husbilsproduktionen. Till detta kommer ett behov av ökad produktion på grund av rekordförsäljning och resultatet har blivit prishöjningar.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.