Nästa artikel
Övergångsställe i nytt perspektiv
NYHETER

Övergångsställe i nytt perspektiv

Publicerad 26 oktober 2017 (uppdaterad 27 oktober 2017)
Ísafjörður, har du hört om den platsen förr? Troligen inte men den kan kanske komma att bli en ikon när det gäller trafikmiljö. Kolla in vad de gjort med sina övergångsställen!

Ísafjörður är ett litet fiskesamhälle på Island, inte känt för den stora världen på något särskilt sätt. Än.

Iceland Review tycker dock att det är dags att uppmärksamma den lilla staden vid isländska Westfjords eftersom de på ett mycket innovativt sätt vill få bilisterna att sakta ner vid ortens övergångsställen. Hur? Genom att måla ränderna tredimensionellt och resultatet är minst sagt spektakulärt!

Gauti Ívar Halldórsson, VD på Vegamálun som är företaget som skapat det hela säger

– Ett övergångsställe som det här får det att se ut som att något blockerar vägen. På så sätt kommer förarna att automatiskt bromsa in sina bilar. Idén har sitt ursprung i Indiens huvudstad New Delhi där det sägs ha fungerat utmärkt.

Det har inte heller varit någon  onödig tidsspillan att ordna det hela. Några få veckor från idé till verklighet inklusive den byråkratiska processen.

Är du en hejare på isländska läser du förstås artikeln i Vísir. annars får du nöja dig med att se några bilder från målningsarbetet men missa inte videon ovan!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.