Bild
Nästa artikel
På onsdag öppnar Skånes modernaste resort

På onsdag öppnar Skånes modernaste resort

NYHETER

För drygt två år sedan började arbetet med att slå ihop camping och stugby i Borstahusen för att tillsammans med närliggande verksamheter skapa Skånes modernaste resort. Den 1 april är det invigning.

– Vi bygger en resort för framtiden. Vi har satsat mycket på ökade bekvämligheter för våra gäster och där känner vi att vi lyckats med vår nya anläggning, berättar Jonas Westerberg, VD för Mötesplats Borstahusen. 

Den nya campingen erbjuder 200 platser i varierad natur och miljö. Samtliga är nu större än tidigare och mer anpassade för dagens ekipage. På området finns också 63 moderna stugor i olika storlekar. 

Stugbyn och campingen har fått en ny gemensam receptionsbyggnad som består av butik, café och ett SPA. Alldeles utanför byggs äventyrsgolfbana, soldäck och glasskiosk. Projektet har gått i rekordfart. I augusti 2014 stängdes den gamla campingen och mindre än ett år senare öppnar man den nya. En testgrupp har redan provat den nya anläggningen under en månad och betygen var slående höga.

– Alla var överens om att den nya anläggningen var över förväntan och flera uttryckte att det var den bästa campingen de någonsin bott på. Det känns så klart helt fantastiskt och förhoppningsvis är det en indikation på att våra gäster uppskattar det vi försöker skapa här i Borstahusen, förklarar Jonas Westerberg.

En annan nyhet är områdets White Guide-rekommenderade restaurang Erikstorps Kungsgård som ägs av den prisbelönte krögaren Daniel Berlin. Här serveras mat lagad från grunden som är modern och lätt att ta till sig, gjord på närproducerade och ekologiska råvaror. För den som bara är ute efter något snabbt och lätt byggs ett nytt gatukök med namnet Bengt-Hugos, en klassisk korvkiosk intill stranden.


Parallellt med byggarbetet har man jobbat med att utveckla och förädla de aktiviteter och upplevelser som finns i Borstahusen.

– Vi satsar hårt på aktiviteter inom soft adventure, med ett tydligt fokus på natur och välmående. Intresset för vandring och friluftsaktiviteter ökar kraftigt och med Skåneleden som sträcker sig rakt genom Borstahusen är det naturligt för oss att lägga extra fokus och erbjuda något riktigt intressant här, säger Jonas Westerberg. 

Golf, bad, natur och fiske är sedan tidigare självklara favoriter hos gästerna i Borstahusen och nu planerar man att utöka med fler så kallade soft adventure-aktiviteter som cykling, havskajak, guidade löpturer, segling etc.

– Vi kan också avslöja att vi från och med i år kommer hålla öppet året runt. Det är på tiden att vi går från ord till handling. Borstahusen är lika vackert och spännande året om.
Var?

Vid Landskrona, väster om E6

GPS: N55°54'05", E12°48'17"

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.