Bild
Nästa artikel
På onsdag uppmärksammas rattfylla

På onsdag uppmärksammas rattfylla

NYHETER

För att uppmärksamma konsekvenserna av rattfylleri har MHF instiftat Trafiknykterhetens Dag den 6 maj. Manifestationer mot rattfylleri äger rum i hela landet och dessutom genomför polisen en storsatsning med extra trafiknykterhetskontroller.

En tredjedel av alla som omkommit i trafiken de senaste tio åren har varit antingen drogade eller fulla enligt en färsk undersökning från Statens Väg- och Transportforskningsinstitut. Risken för att dö är tolv gånger högre för en förare med 0,2-0,4 promille, jämfört med en nykter.

Budskapet på Trafiknykterhetens Dag är att aldrig köra alkohol- eller drogpåverkad, aldrig åka med en påverkad förare och att försöka påverka andra att aldrig köra påverkade.

Trafiknykterhetens Dag arrangeras av MHF och MADD Sweden i samverkan med Bilprovningen, Körkortonline.se, MHF-Ungdom, Opus Group, Polisen och Sveriges Trafikskolors Riksförbund.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.