Nästa artikel
PDF 5/13 Köp resereportagen separat
TIDNINGEN

PDF 5/13 Köp resereportagen separat

Publicerad 25 juni 2014 (uppdaterad 25 juni 2014)
Nu kan du köpa våra tryckta resereportage i digital form! De här är resereportagen ur nummer 5/2013 och de handlar om Åland, Island, Färöarna, Estland, Flandern, Visby och Hällefors.

Åland: Ö-RIKE. Mellan Sverige och Finland ligger Åland som lätt nås med färja från båda håll. Resan från Grisslehamn med Eckerölinjen tar bara två timmar.

Färöarna & Island:   Det blir allt populärare att resa på Island med husbil och på vägen dit stannar färjan även på Färöarna. Gunnel och Per åkte med egen husbil men det finns även möjlighet att hyra på plats för den som hellre flyger till öarna.

Estland: Man ska inte förvänta sig att allt är välordnat och bekvämt men det är också en del av charmen. Vi ger dig 5 guldkorn som är väl värt ett besök. 

Frankrike: På väg söderut mot färjan Calais- Dover över engelska kanalen strax söder om Dunkerque finns ett litet bortglömt hörn av Frankrike som är värt ett besök. Passa på att göra en avstickare till detta natursköna område fyllt med historia bland annat från världskrigen. 

Gotland: Visby har den bäst bevarade stadsmuren i norra Europa och sedan 1995 finns staden med på Unesco:s världsarvslista. På många sätt är rosornas och ruinernas stad en verklig skatt på den svenska resmålskartan. 

Hällefors: Bruksorten i Bergslagen satsar på parker med skulpturer. Fyra olika parker har i Hällefors fogats in i den vanliga bebyggelsen till glädje både för boende och turister.

Här hittar du reportagen!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.